fbpx

סקירה על מטבע האיתריום

סקירה על מטבע האיתריום
תוכן עניינים

בעולם של היום, כל פעם שעולה הנושא של מטבעות וירטואלים, ישר מזכירים את אחד המטבעות החמים והמדוברים ביותר: אית'ריום.

איתריום היא מערכת בלוקציין קוד פתוח מבוזרת, המערכת כוללת מטבע קריפטוגרפי משלה הסימון של אית'ריום הוא ETH , בנוסף מטבע האיתריום פועל כפלטפורמה להמון מטבעות קריפטוגרפיים אחרים, כמו גם לביצוע חוזים חכמים מבוזרים.

האיתריום הגיע לעולם לראשונה בכתבה בעיתון בשנת 2013 על ידי ויטאליק בוטרין. בוטרין יחד עם מייסדים אחרים שעזרו לו, השיג מימון לפרוייקט על ידי זה שמכר לקהל את המטבע באינטרנט (כמו פרויקט מימון המונים), בכך הם הבטיחו מימון לפרויקט, בשנת 2015 מטבע ה- Ethereum עלה לאוויר באופן רשמי.

כשהמטבע עלה, הייתה לו מטרה עיקרית, להפוך לפלטפורמה גלובלית ליישומים מבוזרים, שמאפשרת למשתמשים מכל העולם לכתוב ולהפעיל תוכנות שעומדות בפני צנזורה, השבתה והונאה.

אז מה בעצם הופך את האית'ריום לשונה מכל שאר המטבעות?
פלטפורמת ה Ethereum היא מהראשונות שהשתמשו ברעיון של פלטפורמת חוזה חכם של בלוקצ'יין.

מה הכוונה בחוזים חכמים? חוזים חכמים הם למעשה תוכנות מחשב שמבצעות באופן אוטומטי את הפעולות הדרושות לביצוע הסכם בין כמה גורמים באינטרנט. הם נועדו להקטין את הצורך במתווכים אמינים, וככה להפחית את עלות העסקה ולחסוך את התיווך. לא על חשבון אמינות העסקה, בגלל שהאמינות אפילו גבוהה יותר.

החידוש העיקרי של Ethereum הוא תכנון פלטפורמה שאפשרה לה לבצע חוזים חכמים באמצעות הבלוקצ'יין, מה שמגדיל עוד יותר את היתרונות של טכנולוגיית החוזים החכמים.

הבלוקצ'יין של Ethereum תוכנן ברעיון המסדר שלו כסוג של "מחשב אחד לכל כדור הארץ", שיכול תיאורטית להפוך כל תוכנה לחזקה יותר, עמידה יותר בפני צנזורה כלשהי, מוגנת יותר מפני הונאות וכל זה מתבצע על ידי רשת האיתריום.

בנוסף לחוזים חכמים, הבלוקצ'יין של Ethereum יכול לארח מטבעות קריפטוגרפיים אחרים, המכונים טוקנים, באמצעות תקן ה ERC-20 . למעשה, זה היה השימוש הנפוץ ביותר בפלטפורמת ETH אי פעם: עד היום הושקו יותר מ -250,000 טוקנים תואמי ERC-20. למעלה מ -30 מהם נמצאים בטופ 100 המטבעות הקריפטוגרפים המובילים לפי שווי שוק, למשל USDT ו LINK הם על גבי פלטפורמת האיתריום.

כמה מטבעות אית'ריום יש היום בעולם?

נכון ל 2021, קיימים קצת יותר מ 114 מיליון מטבעות איתריום.
תמורת כריית בלוק איתריום בשנת 2015 אדם היה מקבל 5 ETH, מה שירד כבר ל3 ואחר כך ל 2.
אולי זה לא המון, אבל חשוב לזכור שהזמן הממוצע שצריך בשביל לכרות בלוק הוא בערך 14 שניות.
עוד הבדל גדול לעומת מטבעות אחרים הוא שכרגע אין הגבלה לכמות שאפשר לייצר.

מפתחי Ethereum אומרים שהם לא צריכים תקציב בטוח וקבוע כדי לפעול, זה למה הם כל פעם מתכנסים ובוחרים את התקציב המינימלי שהם צריכים, ולפי זה הם יוצרים את כמות Ethereum שצריך. זאת אומרת שהם שומרים כל הזמן על הנפקה מינימלית של מטבעות Ethereum, מצד אחד זה טוב לדעתי כי אז תמיד ימשיכו ליצור Ethereum בקצב הנכון כך שהמחיר שלו לא ירד בגלל שיש יותר מדי ממנו, אבל מהצד השני הוא גם לא יעלה מביקוש מטורף מבחינת הנושא הזה, מהסיבה שתמיד ימשיכו ליצור את הסכום הדרוש להמשך התקיימותו של האיתריום.

דיברנו על אית'ריום אבל ידעתם שיש אית'ריום 2.0?

איתריום 2.0 זהו עדכון תוכנה ושדרוג של המערכת שמנהלת את מטבע איתריום.

לשדרוג איתריום 2.0 יש מספר מטרות עיקריות:

  1. מדרגתיות: היום איתריום יכול לבצע כ-25 עסקאות\העברות בשניה, זה נחמד אבל לצפי העתידי של רשת האיתריום זה לא מספק את הסחורה, היכולת המוגבלת הזאת מונעת ומעכבת את החזון של מטבע האיתריום להפוך למערכת כלכלית עולמית.
    בגלל שיש על הרשת היום המון מידע כמו: אפליקציות, מליוני משתמשים, NFT או משחקים על הרשת של איתריום, אלו דברים שמעמיסים מאוד על הרשת ומאטים את היכולות שלה

    העדכון ישדרג גם את הדברים האלה וככה יהיה אפשרי לעשות אלפי העבור של מידע בכל שנייה, וככה הרשת תמשיך להתקיים במהירות וללא עיכובים.
  2. אבטחה: העדכון של איתריום 2.0 מתוכנן לאבטח את עצמו נגד כל פירצות האבטחה האפשריות, כולל נגד מתקפת 51%. ( מתקפת 51% היא מונח שמבטא השתלטות על כח כריה של יותר מ51% משוק האיתריום בעולם, אז הוא יכול לשנות נתונים ובכך להחליט מה עבר ולאיפה בניגוד למה שקרה באמת)
  3. קיימות/שמירה על איכות הסביבה: כל מערכת איתריום מבוצעת וקיימת בעזרת "הוכחת העבודה" (מה שנקרא Proof Of Work) זאת אומרת שיש אנשים שכורים את המטבע בעזרת כרטיסי מסך חזקים ומכונות כרייה, זה מן הסתם דורש המון חשמל וכן זה גם יקר וגם מזהם את הסביבה. בדיוק בגלל זה איתריום 2.0 מעוניין לעבור לשיטת עבודה של "הוכחת האחזקה" (Proof Of Stake) וככה להוזיל את תהליך הכרייה וגם לשמור על קיימות ואיכות הסביבה.

חשוב לי שתכירו מושג בעולם המטבעות שנקרא סטאקינג,
סטאקינג זאת יכולת של מטבעות מסוימים שעובדים בצורת הוכחת ההחזקה (שמירה) של המטבע, ככה שאם תפעילו את התכונה הזאת זה יכרה את המטבע וכך יווצרו עוד מטבעות ותוכלו להרוויח מזה. למעשה אתם יכולים לעשות סטאקינג לכל מטבע שעובד בצורה של "עידוד להשקעה", זה קורה בניגוד למטבע כמו ביטקוין ששם מעודדים "לעבודה", כלומר שכוח מחשוב כמו כרטיסי מסך יבצעו כריה של המטבע וכך ייצרו את המטבעות החדשים. אבל סטקינג והיתרונות שלו וכמה אפשר להרוויח ממנו ועוד זה כבר נושא לסרטון נפרד שאם תרצו גם עליו יעלה סרטון.

אז בואו נחזור לאית'ריום,

נכון להיום, יש לכם אפשרות לכרות מטבעות איתריום אבל אחרי השדרוג, זה לא יהיה אפשרי יותר, רק באמצעות סטאקינג. כרגע בכל אופן אפשר לכרות את המטבע ולהתחיל לסחור ולהשקיע.

את מטבע האיתריום אפשר לרכוש בכל בורסות המסחר של מטבעות הקריפטו (ביננס ואחרות).

כתבות נוספות
איך שירותי טלמרקטינג יכולים לעזור לנו למנף את העסק לשפר שירות לקוחות ולהנות מייעול תהליכים ברמה הגבוהה ביותר.

10 היתרונות של טלמרקטינג

1. טלמרקטינג חסכוני וגמיש השימושים השונים של טלמרקטינג כוללים יצירת לידים וקידום מוצרים. יתר על כן, אתה יכול להשתמש בו לביצוע סקרים ומחקרי שוק או

מה זה API? ראשי תיבות של ממשק תכנות יישומים, שהוא סט של הגדרות ופרוטוקולים לבנייה ושילוב של תוכנות יישומים.

מה זה API?

מה זה API? ראשי תיבות של ממשק תכנות יישומים, שהוא סט של הגדרות ופרוטוקולים לבנייה ושילוב של תוכנות יישומים. איך ממשקי API עובדים? ממשקי API

שלט PVC: 5 יתרונות למה לבחור בהם

יתרונות של שלט PVC

למה לבחור שלט PVC? בין אם אתם בודקים את המים עם מצעים מיוחדים או שנכנסתם לפני זמן רב, תמיד מועיל לכם לדעת את היתרונות והחסרונות

רכישת ארנק